Behöver du behandling till dina betongplattor?

Betongplattor måste alltid behandlas, oavsett vart dom ska installeras. Nedan ser du de olika alternativ vi erbjuder. Vill du lägga till behandling på din order, glöm då inte ange detta.
Obs! att du endast behöver välja ett av alternativen nedan. Fullständig beskrivning hittar du på denna sida till vänster. Behandling av plattorna sker i samband med installation.
Vi säljer inte fix och fog, vänligen rådfråga behörig plattsättare.

1. För plattor som utsätts för mycket slitage rekommenderar vi Marrakech Design Polish, plattan får då en halvblank yta. Stryks på två gånger innan fogning, samt en gång efter fogning vid behov. Denna behandling funkar även för badrum som inte har dusch eller badkar.
Pris: 495kr/dunk, räcker till 10 kvm/två omgångar.
Upprepa behandling var 3–4 år.

2. För att behålla mattheten som naturligt finns i plattorna kan man istället välja Klinker och sten impregnering med efterbehandling Stone brite. Klinker och sten stryks på 2–3 lager tills plattorna är mättade. Därefter fogas plattorna följt av 1-2 lager utav Stone brite.
Vill man kan man även intensivbehandla plattorna med neutral ofärgad såpa för att få en sammetsliknande yta.
Denna behandling funkar på samtliga ytor inklusive dusch.
Upprepa Stone brite alternativt såpabehandling någon gång om året.
Klinker och sten (0.95L), 285kr/flaska, räcker till 6 kvm/ två strykningar.
Klinker och sten (3,8L), 855kr/dunk, räcker till 22 kvm /två strykningar.
Stone brite: 375kr/flaska, räcker till 20 kvm/ två strykningar.

3. För att behandla ytor som inte utsätts för slitage rekommenderar vi att du intensivbehandlar dina plattor med en ofärgad såpa (inte grön eller gul såpa). Denna behandling rekommenderas för plattor som installeras vid öppen spis/kamin.