Marie-Louise Hellgren

Marie-Louise Hellgren är en svensk designer med stort fokus på hållbarhet. Produkter från hennes portfolio hittar du världen över. Marie-Louise design handlar om att ge mening till det vardagliga livet genom den skönhet, enkelhet och energi hennes produkter utsöndrar.

Marie-Louise arbetar med ett brett spektrum av produkter och material. Hennes kreativitet vilar på en respekt för naturen samt den svenska traditionen av att samlas och avnjuta varandras sällskap i samband med traditioner och högtider.

Genom att resa runt jorden och ta sig till outforskade platser i b.la. Tasmanien, Peru och på Island har Marie-Lousie fått en starkare kontakt med vår planets innersta själ. Denna kontakt är något som överförs till hennes produkter.

Marie-Louise arbetar både med stora internationella företag och mindre lokala företag. Genom sin mångsidighet när det kommer till material och produkttyper kan hennes färdigheter appliceras på alltifrån design av små inredningsdetaljer till stora konceptuella uppdrag.

 

Mareld - maroon/ivory by Marie-Louise Hellgren for Marrakech Design

Mareld

Design och inspiration till Mareld  kommer i första hand från kärleken till havet och till Bohuslän. Inspirationen kommer från magiska minnen när vi badade en sensommarkväll och då havet gnistrade och lyste upp av små gnistrande plankton.
Mönstret Mareld lanserades hösten 2019 och kommer i fem olika färgkombinationer.

Sign up to our newsletter and receive exclusive offers and our latest news.

You have Successfully Subscribed!