Mats Theselius

Mats Theselius är född 1956 i Stockholm men numera bosatt i Malmö och på Österlen.
Utbildning: inredningsarkitektur, Konstfack Stockholm 1979-1984.
Professor på HDK, Göteborg 1995-1996.

Mats arbetar i gränslandet mellan konst och design. Han gör olika beställningsuppdrag, producerar utställningar, installationer och projekt, enskilt eller i samarbete med andra t ex konstnärer, designers och arkitekter. Mats producerar även själv skräddarsydda, unika fåtöljer efter beställning.

Mats har fått ett antal prestigefyllda designpris genom åren bl a Torsten & Wanja Söderbergs designpris och Bruno Mattsson priset. Han är representerad på många viktiga museer bl a Nationalmuseum i Stockholm, Art & Crafts Museum (New York), Museum für angewante Kunst (Köln) och Russian State Art Collection (Moskva).

 

Raval X design by Mats Theselius

Raval

I Raval kollektionen förenar Mats Theselius konstfullt skandinavisk och arabisk design element för att skapa en modern estetik. Färgpaletten resonerar med de traditionella nyanserna av skandinavisk stil. Denna kollektion erbjuder ett urval av sex distinkta färgkombinationer som passar olika preferenser. Plattorna är designade med bårder och hörn, vilket möjliggör skapa ett mattliknande mönster i kombination med basplattan. Dessa plattor kan läggas antingen med eller utan kanter och hörn.

Kelim

Kelim kollektionen, ritad av Mats Theselius, lanserades 2012. Denna kollektion integrerar fyra distinkta mönster: Goose-eye, Herringbone, Hook och Woody. Medan plattorna kan arrangeras individuellt för att bilda ett enda mönster, finns det också möjlighet att blanda alla eller välj 1-2 mönster i antingen matchande eller kontrasterande färger för att skapa en skräddarsydd “Kelim” matta. 

Raval - paralelo

Nya Raval

2017 introducerade Mats Theselius kollektionen New Raval, som liknar Raval kollektion från 2010. Dock genom att lägga till ytterligare färger och blanda utrymmen inom mönstret, uppstod ett nytt mönster och metamönster. Denna samling utstrålar en mer levande och lekfull estetik jämfört med det ursprungliga Raval mönstret.

Lines

Lines är vår första serie med väggspecifika plattor. Denna samling har reliefdesigner i fyra stilar (Foyer, Panel, Reed och Trapeze), som erbjuds i en palett med fyra milda jordfärger. 

Dots

Dost kollektionen handlar mest om färg och mindre om mönstereffekten. Det är färgerna som gör det mesta av arbetet i denna design. Samlingen består av sex olika plattor, varav fyra som kallas “Dots: Make-up palette”. I dessa fyra plattor är bakgrundsfärgen annorlunda men färgen på prickarna är återkommande. Plattorna kan monteras på flera olika sätt: statiskt upprepad, med något slags varierat intervall eller helt slumpmässigt. Ett schackbrädeskombo är också en möjlighet. Det finns också en möjlighet att blanda med vanliga plattor av samma färg som bakgrundsfärgen i den valda mönsterbrickan.

Sign up to our newsletter and receive exclusive offers and our latest news.

You have Successfully Subscribed!