Anki Gneib

Wingårdhs

Wingårdhs är ett konstnärligt drivet svenskt arkitektkontor, verksamt på en global arena. Med en ihärdig strävan efter att utforska varje aspekt av det arkitektoniska hantverket, har kontoret utvecklats till en plats för både kreativ verkshöjd och skarpt genomförande. Projektportfolion är bred och mångbottnad. Det ursprungliga fokuset på arkitektur och inredning, har breddats till att omfamna såväl stadsplanering, landskap och konceptutveckling som formgivning av möbler och produkter.


Marrakech Design i samarbete med Wingårdhs

 

Marrakech Designs första kollektion tillsammans med Wingårdh Arkitektkontor heter Pop + Paper cuts och är designad av Maja Gödicke och Leila Atlassi, formgivare och inredningsarkitekter hos Wingårdhs. De har tidigare samarbetat i en mängd olika projekt som spänner från produkter och interiörer till varumärkes- och konceptdesign.

Pop + Paper cuts – kollektionen består av fem olika mönster Pop, Plus, Sol, Porto och Bibbla. De är framtagna i ett stort antal färgkombinationer som skapar stor variationsmöjlighet. De handgjorda cementplattorna tillverkas genom att använda en traditionell pressteknik som gör plattorna väldigt hållbara över tid.

”Pop & Plus” bygger på enkla geometriska former – rutan, cirkeln och linjen. Resultatet är individuellt enkla plattor som på stor yta rymmer sinnrik variation.

”Sol, Porto & Bibbla” är en lek med positiva och negativa former och det manuellt klippta. De uppkom i skärningen mellan Leilas fragmentariska minnen från barndomens Casablanca och Majas utforskande av analoga metoder, kulör och konsten att finna den perfekta oprecisa formen. Kollektionen hålls samman genom dova och närliggande kulörer med uns av både svalka och sting.

BIBBLA

SOL

PORTO

PLUS

POP